sayhi
Asterisk's Cards

نویسنده موضوع: ارتباط دفتر مركزي و شعبات سراسر كشور بدون سرويس از مخابرات  (دفعات بازدید: 2354 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین omidaria

• کاربر جدید
  • *
  • ارسال: 12
سلام
اول از همه تشكر از جناب آقاي حامد كوه فلاح براي راهنمايي هاي گسترده و ايجاد اين انجمن .
شايد سوال من خيلي كلي باشد و قبلا تكرار شده باشد ولي ميخواهم اين سوال را به شكل سناريو يا پروژه  اي بيان كنم .

پروژه : ايجاد شبكه VOIP بين دفتر مركزي يك سازمان و شعبات مختلف در سرتاسر كشور

هدف از اين پروژه ايجاد بستر ارتباطي راحت بين كارمندان يك سازمان بصورت دايمي به وسيله تلفن هاي ديجيتال معمولي براي كمتر نمودن هزينه و استفاده از سيستم هاي PBX معمولي كه در سازمان ها استفاده ميگردد.

بدليل اينكه بنده در عرصه VOIP خيلي تازه كار هستم سناريو زير را براي اينكار در نظر گرفتم و اميدوارم با كمك شما دوستان متخصص بتوانم اينكار را بصورت درست به انجام برسانم.

•   استفاده از سيستم PBX  معمولي كه معمولا در ادارات و سازمانها موجود ميباشد براي ارتباط داخلي كارمندان با يكديگر
•   بكارگيري از يك سرور استريسك براي VOIP  و ايجاد Extension ها و forward  نمودن تماس هاي ورودي به خط مورد نظر
•   ارتباط بين PBX  معمولي و IP PBX يا همان سرور استريسك

و ايجاد تقريبا همين سيستم در هر سمت از شعبات
يك نكته اينكه ارتباط بين سرور استريسك و PBX معمولي كه به خطوط كاربران متصل است به چه شكل بوده ايا از طريق پورت شبكه روي PBX معمولي ممكن است يا نصب كارت ورودي روي سرور استريسك يا هيچكدام ؟

سيستم از سمت كاربر بايد بصورتي باشد كه براي ارتباط داخلي يك شماره مثلا 3 رقمي را دايل نموده و براي ارتباط خارجي با هر شعبه در سرتاسر كشور اول يك پيش شماره مربوط به آن شهر و بعد شماره داخلي را دايل نمايد و موفق به ايجاد تماس گردد.

در اخر اينكه لطفا نظرات و راهنمايي خود را محدود به سيستم پيشنهادي من ننموده و اگر به نظر شما براي اين كار به سناريو ديگري نياز هست بيان فرماييد.

با تشكر

آفلاین حامـد کـوه فلاح

• Haamed
  • مدیر سایت
  • متخصص VoIP
  • ارسال: 1625
    • VoIP-IRAN
سلام دوست عزیز، در ابتدا از شما تشکر می کنم به دلیل اتنخاب این انجمن، امیدوارم بتوانیم یک پایگاه قوی برای این تکنولوژی به زبان فارسی ایجاد کنیم.
اما در مورد سوال شما،
من در ابتدا سعی می کنم سوالات شما و نحوه پیاده سازی رو توضیح بده و بعد از آن مشکلاتی که ممکنه بر بخورید بیان کنم.
در ضمن این موضوع نظر شخصی بنده و تجربه اینجاببه ممکنه دوستان دیگر نظری بهتر و کامل تر داشته باشند که خوشحال میشم بقیه نیز نظر خودشون و مطرح کنند.
سناریو:
فرض می کنید 3 مرکز در ایران داریم که می خواهیم از طریق شبکه و استریسک به یکدیگر متصل کنیم، و در این سناریو داخلی موجود در هر مرکز باید بتواند داخلی مرکز دیگر را شماره گیری کند. در این حالت شما می بایست برای هر مرکز یک استریسک راه اندازی کنید.
IPPBX:
- در سناریو شما مراکز، دارای سیستم تلفن داخلی مجزا هستند پس نیازی به استریسک برای ارتباط داخل مرکز ندارند، از  استریسک فقط برای انتقال تماس های داخلی ها به مراکز دیگر استفاده می شود، در واقع استریسک نقش منتقل کننده را ایفا می کند.
خطوط شهری:
- در صورتی که مراکز تلفنی موجود خطوط شهری داشته باشند شما نیازی به اتصال خط شهری به استریسک نیز ندارید، مگر اینکه بخواهید تلفن داخلی مرکز A از طریق شبکه و سپس خط شهری مرکز B شماره شهری نیز بگیرد، در این حالت بهره برای استریسک نیر خط شهری در نظر گرفته بشود.
ارتباط استریسک با سیستم تلفنی مرکز:
ارتباط استریسک با مرکز تلفن قدیمی با کارت های FXO و FXS  می باشد، به طور مثال می توان با دو کارت 4FXO  و 4FXS یک ارتباط 4 کاناله بین استریسک و مرکز تلفن راه اندازی کرد. 2 مدل از این کارت ها در سایت VoIP-IRAN به فروش می رسد.

ملزومات:
- راه اندازی استریسک برای هر مرکز
- نصب کارت FXO و FXS برای ارتباط هر استریسک با مرکز تلفن
- ارتباط مناسب شبکه بین مراکز A,B,C
- یک نفر استریسک کار !

نکته: به نظر من بهترین مشتق استریسک،  Elastix، و بهتری با الستیکس کار کنید چون هم محیط گرافیکی فارسی داره و هم پشتیبانی قوی در انجمن داره

نکته: فراموش نشه که پروتکل های مخصوص VoIP همچون SIP توسط مخابرات بسته شده البته شما می توانید از پروتکل IAX برای ارتباط بین استریسک ها استفاده کنید که در داخل ایران این پروتکل بازه.
IAX پروتکل مخصوص استریسکه و این یکی از مزیت های بزرگ این سیستم به خصوص برای ما ایرانی هاست.

امیدوارم توضیحات من به دردتون خورده باشه.
خوشحال میشم نظر دوستان رو بدونم
حامد کوه فلاح
مدیر سایت VoIP-IRAN
مدیر بخش Asterisk & Programming انجمن سایت Elastix
كاربر برگزيده سايت Elastix در ماه June 2009 و يكي از 10 كاربر برتر سال 2009 سايت Elastix.org‌
كاربر برگزيده سايت Elastix در ماه December 2010 و يكي از 10 كاربر برتر سال 2010 سايت Elastix.org
info@voip-iran.com

آفلاین omidaria

• کاربر جدید
  • *
سلام دوست عزیز، در ابتدا از شما تشکر می کنم به دلیل اتنخاب این انجمن، امیدوارم بتوانیم یک پایگاه قوی برای این تکنولوژی به زبان فارسی ایجاد کنیم.
اما در مورد سوال شما،
من در ابتدا سعی می کنم سوالات شما و نحوه پیاده سازی رو توضیح بده و بعد از آن مشکلاتی که ممکنه بر بخورید بیان کنم.
در ضمن این موضوع نظر شخصی بنده و تجربه اینجاببه ممکنه دوستان دیگر نظری بهتر و کامل تر داشته باشند که خوشحال میشم بقیه نیز نظر خودشون و مطرح کنند.
سناریو:
فرض می کنید 3 مرکز در ایران داریم که می خواهیم از طریق شبکه و استریسک به یکدیگر متصل کنیم، و در این سناریو داخلی موجود در هر مرکز باید بتواند داخلی مرکز دیگر را شماره گیری کند. در این حالت شما می بایست برای هر مرکز یک استریسک راه اندازی کنید.
IPPBX:
- در سناریو شما مراکز، دارای سیستم تلفن داخلی مجزا هستند پس نیازی به استریسک برای ارتباط داخل مرکز ندارند، از  استریسک فقط برای انتقال تماس های داخلی ها به مراکز دیگر استفاده می شود، در واقع استریسک نقش منتقل کننده را ایفا می کند.
خطوط شهری:
- در صورتی که مراکز تلفنی موجود خطوط شهری داشته باشند شما نیازی به اتصال خط شهری به استریسک نیز ندارید، مگر اینکه بخواهید تلفن داخلی مرکز A از طریق شبکه و سپس خط شهری مرکز B شماره شهری نیز بگیرد، در این حالت بهره برای استریسک نیر خط شهری در نظر گرفته بشود.
ارتباط استریسک با سیستم تلفنی مرکز:
ارتباط استریسک با مرکز تلفن قدیمی با کارت های FXO و FXS  می باشد، به طور مثال می توان با دو کارت 4FXO  و 4FXS یک ارتباط 4 کاناله بین استریسک و مرکز تلفن راه اندازی کرد. 2 مدل از این کارت ها در سایت VoIP-IRAN به فروش می رسد.

ملزومات:
- راه اندازی استریسک برای هر مرکز
- نصب کارت FXO و FXS برای ارتباط هر استریسک با مرکز تلفن
- ارتباط مناسب شبکه بین مراکز A,B,C
- یک نفر استریسک کار !

نکته: به نظر من بهترین مشتق استریسک،  Elastix، و بهتری با الستیکس کار کنید چون هم محیط گرافیکی فارسی داره و هم پشتیبانی قوی در انجمن داره

نکته: فراموش نشه که پروتکل های مخصوص VoIP همچون SIP توسط مخابرات بسته شده البته شما می توانید از پروتکل IAX برای ارتباط بین استریسک ها استفاده کنید که در داخل ایران این پروتکل بازه.
IAX پروتکل مخصوص استریسکه و این یکی از مزیت های بزرگ این سیستم به خصوص برای ما ایرانی هاست.

امیدوارم توضیحات من به دردتون خورده باشه.
خوشحال میشم نظر دوستان رو بدونم
با تشكر از پاسخ سريع و مشرح شما

چند نكته كه براي من هنوز جاي سوال دارد البته از نظر كلي سيستم ( چون در قسمت تكنيكال سوال زياد هست اما ترجيح ميدهم بعد از تحقيق سوالاتم را بيان كنم )
•   ايا سيستم PBX  وجود دارد كه داراي درگاه شبكه بوده و بتواند مستقيما به استريسك وصل گردد اگر بله آيا با وجود چنين سيستمي ديگر نياز به كارت ورودي FXS . FXO روي استريسك نيست ؟
•   منظور شما از چهار كانال با استفاده از كارت ورودي روي استريسك اين است كه همزمان مثلا چهار كارمند از دفاتر مختلف شهري ميتوانند مكالمه داشته باشند ؟ اگر بله براي بيشتر كردن اين تعداد چه راه حلي است ؟
•   ارتباط استريسك ها در شعبات شهري مي تواند پشت NAT  صورت بگيرد يا حتما بايد IP Public  باشد.
•   با وجود اين سيستم ميتوان در كنار آن از IP soft phone  هم براي كارمندان استفاده كرد ، مثلا براي اشخاصيكه داراي PC متصل به شبكه هستند ؟ يعني مخلوطي از شماره هاي داخلي متصل به PBX معمولي و Ext هاي متصل به IP PBX  كه بتوانند ارتباط هماهنگي بين هم داشته باشند.
•   در مورد ارتباط بين خطوط شهري به نظر من ميتوان خطوط شهري را نيز به همان PBX داخلي متصل نمود تا كاربران داخلي بتوانند با گرفتن يك شماره خاص مثلا 9 به خط شهري وصل شوند .
•   در مورد استريسك (Elastix) در اين سيستم به مهارت بالاي لازم است ؟ آيا در اين سيستم برنامه نويسي در استريسك نياز هست يا فقط نصب ، تنظيم و ايجاد ارتباط بين سرور هاي مراكز مختلف و فوروارد نمودن تماس ها ؟

نكته آخر اينكه اگر به نظر شما يا دوستان اين سناريو خيلي پيچيده يا عملي نمي باشد و با وجود اطلاعاتي كه از requirement پروژه داريد پيشنهاد و سناريو خود را بدون در نظر داشت سيستم پيشنهادي من بفرماييد.

با تشكر

آفلاین حامـد کـوه فلاح

• Haamed
  • مدیر سایت
  • متخصص VoIP
    • VoIP-IRAN
سلام،
نقل قول
ايا سيستم PBX  وجود دارد كه داراي درگاه شبكه بوده و بتواند مستقيما به استريسك وصل گردد
بايد عرض كنم كه برخي از سيستم هاي تلفني نسل قديم به سوي IP رفته اند كه هزينه بسيار بالاي هم دارند، اما اگر سوال شما در مورد پاناسونيك باشه، جواب شما نه است، ‌پاناسونيك كارت IP داره ولي فقط براي ارتباط بين خود پاناسونيك ها، در ضمن من تاحالا نديدم كسي موفق بشه به درستي از اين كارت ها استفاده كنه !! پس اين ورد رو بهتره فراموش كنيد و براي ارتباط بين الستيكس و PBX از كارت هاي FXO و FXS استفاده كنيد.

نقل قول
ارتباط استريسك ها در شعبات شهري مي تواند پشت NAT  صورت بگيرد يا حتما بايد IP Public  باشد.
استريسك با NAT مشكل داره، البته اگر داخلي پشت NAT باشه با يه راهكار هايي ميشه كار انداخت اما اگر 2 تا استريسك پشت NAT باشند خير، يا اگر بشه خيلي مشكل و Unstable خواهد بود، براي سناريوي شما كه به هيچ عنوان توصيه نميشه، بايد براي هر استريسك يك IP Valid بگيريد. (ممكنه از ADSL استفاده كنيد كه آِ پي اون تغيير نكنه)

نقل قول
با وجود اين سيستم ميتوان در كنار آن از IP soft phone  هم براي كارمندان استفاده كرد
خير، شما بايد سيستم تلفني يكپارچه داشته باشيد و گرنه به مشكلات زيادي بر مي خوريد، يا تمام داخلي هارا بر روي سيست قديمي باشد و يا براي يك مركز تمام داخلي هارا بر روي استريسك قرار بدهيد،
اما بايد عرض كنم كه از لحاظ عملي اين امكان كه شما فرموديد ممكنه، كه يكسري از افراد داخلي IP داشته باشند و با داخلي هاي قديمي نيز ارتباط بر قرار كنند،‌اين ارتباط از طريق همان متصل كننده هاي FXOو  FXS بر قرار مي شود. و تا حد امكان از امر بپرهيزيد.

نقل قول
در مورد ارتباط بين خطوط شهري به نظر من ميتوان خطوط شهري را نيز به همان PBX داخلي متصل نمود
بله حق با شماست

نقل قول
در مورد استريسك (Elastix) در اين سيستم به مهارت بالاي لازم است
نياز به برنامه نويسي نداريد، اما بايد با نحوه تنظيمات و كار با الستيكس آشنا باشيد،‌اين انجمن براي همين منظور راه اندازي شده هرسوالي كه داريد مطرح كنيد،
در ضمن براي پرو‍ه هاي خودتون مي توانيد از پشتيباني VoIP-IRAN نيز استفاده كنيد، اين پشتيباني مي تونه ساعتي و يا موردي باشه (البته در مواردي كه فكر مي كنيد انجمن كمك نميكنه و به كمك فوري و يا قويتر نياز داريد)

نقل قول
نكته آخر اينكه اگر به نظر شما يا دوستان اين سناريو خيلي پيچيده يا عملي نمي باشد
اگر نظر من رو بخواهيد راه اندازي اين سناريو در خارج از ايران كار راحتيه، اما در ايران به دليل محدوديت هاي شبكه مشكله، ولي ممكنه.
شمااگر از بستر شبكه مطمئن باشيد بقه كارها بدون مشكل انجام ميشه.

موفق باشيد :)
حامد کوه فلاح
مدیر سایت VoIP-IRAN
كاربر برگزيده سايت Elastix در ماه June 2009 و يكي از 10 كاربر برتر سال 2009 سايت Elastix.org‌
كاربر برگزيده سايت Elastix در ماه December 2010 و يكي از 10 كاربر برتر سال 2010 سايت Elastix.org
info@voip-iran.com

آفلاین omidaria

• کاربر جدید
  • *
تشكر از توضيحات و راهنمايي

در مورد تعداد كانال هاي كه كارمندان از مراكز مختلف همزمان ميتوانند صحبت كنند لطفا بيشتر توضح دهيد.

در اين رابطه دياگرام زير را براي روشن تر شدن موضوع براي دوستان ساختم

در مورد محدوديت هاي مخابرات بايد گفت كه در منتطه مورد نظر من هيچگونه محدوديتي در استفاده از پروتكل SIP  وجود ندارد.زيرا امكان دارد كه از سيستم هاي VSAT براي اتصال سايت ها استفاده گردد.

[فایل پیوست توسط مدیر حذف شده است]

آفلاین palo santo

• کاربر جدید
  • *
  • ارسال: 40
میشه دقیقا کاربردهای fxs و |fxo بگید؟
مگه نمیشه سانترال یا pbx قدیمی را با fxs متصل کرد؟ چطوری؟
چطوری میشه فهمید که بسته به نیازمون چنتا fxs و fxo میخواهیم

آفلاین omidaria

• کاربر جدید
  • *
 FXS, FXO عبارت از اسامي پورت هاي هستند كه در سيستم تلفن انالوگ استفاده ميگردند كه POTS هم ناميده ميشوند .

FXS  Foreign Exchange Subscriber  اينترفس يا پورتي است كه خط انالوگ تلفن را به دستگاه مشترك ميرساند يا به عبارت ديگر اين پورت همان سوكت روي ديوار خانه هاست كه تلفن ها به آن وصل ميگردد و وظيفه آن انتقال Dialtone, انرژي برق يا Battery current و ولتاژ برقي كه براي بصدا در امدن زنگ تلفن لازم است ميباشد.

FXO Foreign Exchange Office پورتي هست كه گيرنده خط انالوگ بوده و معمولا همان پورتي هست كه روي دستگاه تلفن يا فكس مشاهده ميكنيد و وظيفه ان اعلان حالت قطع يا وصل بودن گوشي به خط يا همان زماني كه ست را از روي خود دستگاه تلفن برميداريم يا دوباره ميگذاريم . on-hook/off-hook

از آنجايكه FXO معمولا به خود دستگاه وصل است خود دستگاه را مثلا تلفن يا فكس را FXO Device نيز مينامند.

اين دو پورت هميشه با هم بوده و مانند كانكتور هاي Male/female عمل ميكنند .

اگر شما در سيستم خود از PBX استفاده كنيد اول خط شهري به FXO  دستگاه PBX شما و بعد از طريق پورت FXS كه روي دستگاه PBX شما هست به FXO device شما يا همان تلفن وصل ميشود بناء خود دستگاه PBX بايد داراي هر دو نوع FXO , FXSباشد.
دو عكس زير در پيوست امده كه موضوع را كاملا واضح ميسازد.

FXO and FXS and VOIP
خوب حالا كه فهميديم FXO , S چي هستند ميرسيم به ارتباط اين دو پورت يا كاربرد انها در VOIP
طوريكه گفته شد از اين دو پورت براي اتصال در سيستم هاي تلفن انالوگ استفاده ميگردد در نتيجه زمانيكه بخواهيم ارتباط بين PBX معمولي يا تلفن معمولي و IP PBX  يا به عبارتي VOIP phone system برقرار نماييم به كارتي كه كار تبديل بين اين دو يعني سيستم تلفن انالوگ و سيستم IP PBX يا همان سرور خانواده استريسك را انجام دهد نياز داريم كه به اصطلاح به اين كارت ها كارت ورودي يا FXO FXS ميگويند. كه در همين انجمن اطلاعات كاملي در مورد انها بايد موجود باشد.

FXS gateway
از اين دستگاه براي ايجاد ارتباط بين سيستم هاي تلفن سنتي يا انالوگ و اينترنت يا همان voip  استفاده ميگردد و به شما اجازه ميدهد تا ازسيستم  تلفن معمولي خود يا PBX براي ارتباط VOIP  استفاده نماييد. اين دستگا ه ها ميتوانند شامل يك يا چند درگاه FXS جهت اتصال به يك يا چند تلفن معمولي باشند.

FXS Adaptor ATA
از اين دستگاه فقط براي اتصال يك خط تلفن معمولي به سيستم اينترنت يا VOIP  استفاده ميگردد و تقريبا كار دستگاه بالا را انجام ميدهد اما براي يك يا دو دستگاه تلفن.

در آخر از جناب اقاي كوه فلاح تقاضا دارم تا بخشي را  تحت عنوان اصطحالات ايجاد و در صورت لزوم اين موضوع را به ان بخش منتقل نمايند.

آفلاین حامـد کـوه فلاح

• Haamed
  • مدیر سایت
  • متخصص VoIP
    • VoIP-IRAN
سلام به همه،
واقعا مطلب خوبي بود،‌ دوست عزيز اين مطلب رو به عنوان يه پست جدا در بخش آموزش قرار بدهيد ميتونه مرجعع خوبي باشه،
اما درمورد داستان مطرح شده خودمون، اينكه چطوري از FXO-S براي ارتباط سانترال و استريسك استفاده كنيم،
اولا ظرفيت كارت FXO و  FXS شما تعيين كننده تعداد كانال ارتباطي و مكالمات همزمان قابل تبادل بين آن دو مي باشد، يعني وقتي از يك كارت 8FXO و يك كارت 8FXS  استفاده مي كنيد يعني همزمان 8 تماس مي توانند از طرف سانترال به سمت استريسك و بالعكس بروند.

نكته ديگه نحوه قرار گيري اين دو كارته:
كارت FXO به سيستم استريسك متصل ميشه و به عنوان كارت شهري بر روي آن تعريف مي شود.
كارت FXS هم بر روي استريسك تعريف مي شود اما خروجي هاي آن همانند خطوط شهري به سانترال شما متصل مي شود.(كارت هاي fxs داراي بوق هستند و براي سنترال همچون خطوط شهري مي باشند)

توصيه من استفاده از GW هاي مارك Tinet كه VoIP-IRAN نمايندگي فروش اون هاروداره، اين GW ها داراي كيفيت خيلي خوبي هستند، در ضمن مدلي دارند كه هم داريا FXS و  هم FXO در يك GW هستند و اين بخصوص براي اين كار ما بسيار مناسب هستند.

اگر مطلب و يا سوال ديگه اي در اين خصوص هست، ‌دوستان بيان كنند.
حامد کوه فلاح
مدیر سایت VoIP-IRAN
info@voip-iran.com

آفلاین fnima2000

• کاربر جدید
  • *
  • ارسال: 49
...
 در مورد محدوديت هاي مخابرات بايد گفت كه در منتطه مورد نظر من هيچگونه محدوديتي در استفاده از پروتكل SIP  وجود ندارد.زيرا امكان دارد كه از سيستم هاي VSAT براي اتصال سايت ها استفاده گردد.
آیا استفاده از vsat برای شما مشکل ایجاد نمی کنه؟ من شنیده‌ام که ارتباطات vsat اولا دارای delay هستند که این یک ویژگی ذاتی لینک های ماهواره است و ثانیا نامتقارنند و پهنای باند uplink و downlink تفاوت زیادی با هم دارد که محدودیت uplink می‌تواند مشکل ساز شود.
اگر اطلاعاتی در مورد این ارتباطات بدید ممنون میشم. اصولا کسی می‌تونه بگه که آیا انتقال صدا به شکل ریل تایم و دوطرفه از طریق ماهواره ممکنه یا نه؟

آفلاین omidaria

• کاربر جدید
  • *
...
آیا استفاده از vsat برای شما مشکل ایجاد نمی کنه؟ من شنیده‌ام که ارتباطات vsat اولا دارای delay هستند که این یک ویژگی ذاتی لینک های ماهواره است و ثانیا نامتقارنند و پهنای باند uplink و downlink تفاوت زیادی با هم دارد که محدودیت uplink می‌تواند مشکل ساز شود.
اگر اطلاعاتی در مورد این ارتباطات بدید ممنون میشم. اصولا کسی می‌تونه بگه که آیا انتقال صدا به شکل ریل تایم و دوطرفه از طریق ماهواره ممکنه یا نه؟

در مناطقي كه دسترسي به اينترنت براي يك سازمان يا نمايندگي مثلا گمرك از ديگر طرق ممكن نباشد سيستم اينترنت دوطرفه ماهواري يا به اصطلاح اينترنت ماهواره متقارن تنها راه ميباشد.
اگر سيستم بخوبي تنظيم منظور تنظيم ديش و همچنان پيكربندي درست و بهينه گردد هيچ مشكلي در ارسال يا دريافت پيش نمياد.
در مورد سيستم ها متقارن بايد گفت كه ارسال و دريافت توسط ديش ماهواره صورت ميگيرد اما در سيستم نامتقارن دريافت از طريق ماهواره و ارسال از خطوط تلفن ، اي دي اس ال يا بيسيم صورت ميگيرد كه اين نوع سيستم از نظر بنده براي انتقال صدا يا كار با VOIP خوب نيست.
همچنان از انجايي كه من اطلاع دارم پكت هاي صدا يا voice با پرتكل UDP كار ميكنند بنا، داراي سيستم كنترلي نمي باشند و همين امر مهارت كافي را در پيكر بندي درست روتر براي تنظيم مثلا QoS و ديگر موارد ميطلبد.

در مورد delay يا تاخير كه شما فرموديد مربوط به اينترنت ماهواره اي يك طرفه يا نا متقارن ميشه چون درخواست شما اولا بايد از طريق خط ارسال شما به سرويس دهنده يا earth station برسد بعد بسته مورد نظر براي شما فرستاده شود البته به اين سادگي هم كه نيست.

ديگر اينكه ريل تايم بودن صدا تا جاييكه من اطلاع دارم به استفاده از سيستم كد گذاري هم مربوط ميشود يا همان CODEC كه هر كدك ويژگي و پهناي باند مورد نياز خود را ميطلبد. بنا، انقال صدا از طريق ماهواره 100% ممكن بوده ولي براي كارهاي حرفه اي اينترنت يكطرفه ماهواره اي پيشنهاد نميشود.

دوستان اگر مشكلي در پاسخ هست لطفا به عرض برسانند.

آفلاین fnima2000

• کاربر جدید
  • *
  • ارسال: 49
لطفا اگر ممکنه راجع به ویژگی های vsat توضیحات بیشتری بدهید. اینکه آیا مجوز می خواد یا نه؛ هزینه اش چقدر است؛ محدودیت پهنای باندش چقدر است؛ شرایط جوی بر روی آن اثر دارد یا نه و الخ. ممنون

آفلاین omidaria

• کاربر جدید
  • *
براي استفاده از VSAT در ايران بايد حتما مجوز داشته باشيد ،

براي استفاده از اين سيستم بايد اول تجهيزات آن كه شامل ديش ، ال ان بي ، ترانسميتر يا BUC كابل RF ، مودم مثلا iDirect  يا LinkStar را خريداري نماييد كه حدودا بين 2700$ تا 3200$ هزينه داره ، دوم اينكه اين سيستم  هزينه ماهيانه دارد كه بسته به اندازه پهناي باند شما فرق دارد.

در اين سيستم پهناي باند معمولا به دو صورت ارايه ميگردد Share و Dedicated كه معمولا با CR:xx نمايش داده ميشود يعنيcontention Ratio تعداد مشتركاني كه همزمان از يك Transponder ماهواره استفاده ميكنند و انرا به اشتراك ميگذارند در واقع پهناي باند انتخابي شما در اين سيستم بين ديگر مشتركين share  مشود مثلا CR: 20:1  يا CR:20 يعني لينك بين شما و ماهواره بين 20 مشترك به اشتراك گذاشته شده است ، حالت دوم سيستم Dedicated است كه لينك فقط بين شما و ماهواره است كه ميشود CR:1:1  در اين حالت همان پهناي باندي كه به شما اختصاص داده شده مثلا 128/512   را ميتوانيد استفاده كنيد .

حالت بعدي از سيستم هاي VSAT عبارت از SCPC  براي ارسال و DVB-s , DVB-s2 براي دريافت يا SCPC/SCPC براي دريافت و ارسال ميباشد. كه استفاده از DVB مقرون به صرفه تر است . اما از اين سيستم بيشتر براي كاربردهاي همچون ISP  يا شركت هاي خيلي بزرگ كه به پهناي باند زيادي مثلا بالاي 1 مگ و بصورت دديكت نياز دارند استفاده ميگردد.

هزينه هاي ماهانه بسته به اندازه پهناي باند از 500$ شروع شده به بالا مي باشد كه براي اطلاعات بيشتر ميتوانيد با شركت هاي كه اين خدمات را ارايه ميدهند مراجعه نماييد .

محدوديت پهناي باند اگر از مودم هاي iDirect 3000  يا linkstar استفاده كنيد معمولا تا چهار مگ بصورت شر ميباشد البته در اين مورد نظر به شركت ارايه دهنده ممكن است استثنا هم وجود داشته باشد. اما در سيستم DVB مخصوصا DVB-S2 محدوديت وجود ندارد و متوانيد تا مثلا 20 مگ دريافت داشته باشيد و محدوديت ارسال هم بسته به Watt Transmiter دارد يعني مقدار قدرتي كه تراسميتر ميتواند به ماهواره دتا ارسال كند با يك BUC 2W ميشود تا 512  سند داشت .

شرايط جوي هم فقط اگر روي ديش را برف بپوشاند مشكل ايجاد ميكند . از نظر قدرت سيگنال هم بستگي به ماهواره اي دارد كه سرويس از آن دريافت مي كنيد . كه ميتوان Coverage هر ماهمواره را نظر به موقيت جغرافياي در اينترنت جستجو كرد فقط كافيست در گوگل بزنيد مثلا Eutelsat W6 coverage
اميدوارم اطلاعات مفيد بوده باشد.

آفلاین sadeghi

• کاربر فعال
  • ارسال: 152
در مورد اين مطالبی که فرمديد بنظر من همه قابل اجراست من همين دو هفته پيش اين کار رو بعنی ارتباط بين يک سانترال و يک Elastix رو انجام دادم اگه مايليد همين کار رو شروع کنيم يعنی تيکه تيکه تو همين انجمن انجام بديم. شمابرای شروع به Elastix نياز داريد که ميتونيد روی VMware هم نصب کنيد و کارهای اونو انجام بديد بقيه ترانک زدن و کارهايی که طرف سانترال بايد انجام بديد رو هم همین جا ميگيم که هم يه مطلب خوبی باشه و هم اينکه اين وب سايت خيلی به گردن ما حق داره اينجوری يه مقدارش رو ادا ميشه و هم زکات اطلاعاتی رو که ما از توی وب سايتها ياد گرفتيم ميديم تازه تو اين کار هم استاد بزرگوارمون آقای کوه فلاح هم هستند که ما توی Elastix ازشون مطلب زياد ياد ميگيريم.
اتفاقا من الان دارم تمام مراکزمو بهم وصل میکم که هر کدوم هم یه برنده هم Avaya  دارم و هم کلی  سانترال چه از TDA200 TDA600 TD500 و هم Cisco و Elastix
 :D ;) :)
بردباری و تحمل سختی ها ، ابزار ریاست است.

آفلاین حامـد کـوه فلاح

• Haamed
  • مدیر سایت
  • متخصص VoIP
    • VoIP-IRAN
خیلی ممنون از شما،
میشه یه موضوع جدید ایجاد کنید و در آنجا یک مطلب و تجربه جدید را شروع کرد..
این کار هم آدم را با تجربیات دیگران آشنا می کنه و هم مطلب بسیار خوبی میشه برای تازه واردین، که ممکنه هیچ کجای دیگر توانند پیدا کنند.

به هر حال از همکاری شما متشکرم :)
حامد کوه فلاح
مدیر سایت VoIP-IRAN
info@voip-iran.com

آفلاین omidaria

• کاربر جدید
  • *
به نظر من هم اگر اين تجربه را بصورت گام به گام و عملي در اين انجمن انجام بديم مطمئنا براي خيلي از علاقه مندان به VOIP مفيد خواهد بود چون از نحوه تنظيم Elastix گرفته تا ارتباط چندين سرور و همچنين ارتباط با End User را شامل مي شود.

* بیشترین ارسال ماه

ایمان قربانعلی ایمان قربانعلی
67 ارسال
bahar
28 ارسال
مسعود حیدری
27 ارسال
کریمی
23 ارسال
علی امیری
18 ارسال
حامـد کـوه فلاح حامـد کـوه فلاح
13 ارسال

* کابران برتر

حامـد کـوه فلاح حامـد کـوه فلاح
ماندانا باقری ماندانا باقری
ایمان قربانعلی ایمان قربانعلی
seighalan seighalan
مسعود حیدری

* افراد حاضر

• Dot مهمان: 13
  • Dot عنکبوت: 1
  • Dot مخفی: 0
  • Dot کاربران: 0

There aren't any users online.

* مشخصات کاربر

خوش آمدید, مهمان - لطفا برای ورود اینجا و یا برای ثبت نام اینجا را کلیک کنید.

* آمار

• stats مجموع کاربران: 2585
  • stats مجموع ارسال های کاربران: 9936
  • stats مجموع موضوعات: 2051
  • stats مجموع گروه ها: 7
  • stats مجموع انجمن ها: 50
  • stats بیشترین تراکم حضور کاربر در انجمن: 30

Increase your website traffic with Attracta.com